vineri, 4 septembrie 2009

Aventurile lui John, forta sufletului partea 5

…le iese in cale Boshaft (cel adevarat, desigur) care le spuse printe dinti:
-Viziunea ta se va adeveri! Ha, ha! Vei muri, caine! Eu voi fi de fata cand se va intampla! Paladini nenorociti, stati numai sa reinviati, ca dup-aia, vai de voi!
Apoi Boshaft disparu intr-un nor de fum. Cum adica “viziunea se va adeveri”? Adica John il mintise pe Nick? Oare aveau intradevar sa moara? John mort? Imposibil! Doar John este si va fi cel mai mare razboinic! Gandurile, intrebarile si raspunsurile, toate se roteau agitate prin mintea lui Nick. Acesta derutat il intreba pe John:
-Spune-mi tot ce ai vazut! Sincer! Ce a vrut sa zica Boshaft?
-Te-am mintit Nick! Imi pare rau, dar nu trebuia sa stii! In viziune, dup ace am fost readusi la viata de catre cristal, cu toate ca eram mult mai puternici, Boshaft vorbea ceva despre o arma secreta… o vraja… ceva cu un luptator… peste masura noastra… mai puternic… invincibil chiar!
-Prostii! zise Nick. Numai prostii, nu exista asa ceva, invincibil!
-Pai stii ca noi suntem invincibili! De ce nu? riposta John
-Adevarat…
-Mai mult nu stiu, atata tot!
Aici incheiara discutia, nu mai avea rost sa mai vorbeasca. Si-au continuat drumul. Turnul striga si scartaia, fiind din ce in ce mai infricosator. Cristalul statea sa explodeze. Deodata Boshaft isi scoase capul ascutit si imbatrinit cu ochii albi pe balcon.
-Asadar ati venit, sa va simtiti ca acasa! Urcati repede, Evenimentul e pe cale sa inceapa! Zi, John, i-ai spus tanarului despre Halteis? Striga Boshaft
-Cine? A spus “Halteis”? Acel Hhh… aall… te te… is…? A spus mai inspaimantat ca niciodata Nick
-Exact! Aproba foarte grav John
Sa va spun cine este Halteis. Este o poveste din aceea de “Stapanul Inelelor”, clasica. A fost…

joi, 3 septembrie 2009

Aventurile lui John, forta sufletului partea 4

...sunet inspaimantator. Semana cu ....
-Helder! striga John inmarmurit. A crescut! E la fel ca in viziune! Nu se poate...
-Nu mai conteaza, sa-l doboram! i-a taiat-o Nick.
-Repede! O vraja! Orice! Armele mele, stai putin... nu avem arme, suntem fantome! spuse John.
-In viziunea ta... cum l-am omorat? intreba Nick.
-Nu stiu! Nu am vazut! Tot ce stiu este ca noi nu am murit! zise John
-Hmm… ne poate fi de folos! Repede, vino dupa mine!
Ce vroia sa faca Nick? John era pe cale sa-l contrazica dar in acel moment creatura il izbii pe Nick. John a cazut in genunchi si o picatura ii curse din obraz si se prelinse pana pe gat. Cand atinse pamantul se evapora intr-un norisor albastru! (ce chestie! Nu stiam ca fantomele pot sa planga! Incep sa cred ca si ele sunt ca noi.) Atunci se produse o minune. Dupa ce John s-a uitat mai atent, incredibil! Nick statea in picioare si il privea.
-Hai John! Vino! E atat de distractiv! Suntem invincibili! Hai sa-l doboram! Striga Nick spre mirarea lui John
-Tu traiesti!? Desigur, suntem fantome si am zis ca nu putem muri! Vai ce bine! Acum hai pe monstru! Cum l-au distrus pe Helder? Cu ce arme? Va spun. Va suna chiar foarte ciudat, poate o sa ziceti ca “e prea prea”, ca “a umplut paharul”, ca “e trasa de par”. John s-a gandit sa-si scoata sabia… si… a scos-o intr-un mod foarte normal. Sabia era si ea fantomatica, la fel si carticica lui Nick. Va dati seama si voi … acum trebuie sa spun ca puterile lor au crescut! Era si normal, altfel, ce poveste ar mai fi fost. Sa revenim. John si-a scos sabia fantomatica si i-a taiat un picior lui Helder. Acesta innebunit a vrut sa-l atace pe Nick, dar tanarul tinea in mana scutul si sabia de foc, care mai tarziu l-au facut faimos, si cu care a ripostat, topindu-i o mana uriasului. Helder cazu si John dadu lovitura de “gratie”. Dupa ce terminara cu Helder, fugira spre turn. Pe drum...

miercuri, 2 septembrie 2009

Aventurile lui John, forta sufletului partea 3

...cu ... cristalul!
Acestea fiind spuse, John lesina din nou. Va dati seama acum cat de confuz era Nick. "Cu noi, cu icerii, cu cristalul!" spunea John. Ce sa se intample? Nick nu mai putea de curiozitate. Ce sa faca, sa astepte? Imposibil pentru el. Acum tu, cititorule daca ai fi fost in locul te-ai fi purtat rational? Nu. Dupa cum vezi si eu am inceput sa pun semne de intrebare. Probabil prea multe, sa ne intoarcem.
John se trezi si isi umplu plamanii cu aer (cam ciudat pt o fantoma!). Nick il asalta immediat cu intrebari. Un semn scurt facut de John il oprii. Nu a putut sa astepte si a intrebat cu voce tare:
-Spune odata .... ce s-a intamplat?!
-Am vazut.... Am vazut..... Am vazut....! raspunse John.
-Asta am inteles si eu, dar ce ai vazut, spune!
John se ridica si striga cu voce tare la turn:
-Evenimentul va veni, si atunci, stii tu ce se va intampla! Helder nu are de ce sa se bucure! Nici icerii! Iar cand Evenimentul va veni..... cristalul va fi furat, si noi vom pleca! Apoi urma o liniste deplina.
-John, John, despre ce tot vorbesti, spune-mi si mie! se ruga Nick.
-Desigur! Iti spun eu ce se va intampla! Presupun ca ai auzit de Eveniment nu-i asa?
-Da! exclama Nick bucuros ca in sfarsit John ii spune si lui.
-Ei bine, maestrul icerilor, Boshaft, mi-a aratat o viziune, in care, noi doi incercam sa il omoram pe Helder. Dupa ce gigantul a cazut, am pornit inspre turn. In acel moment, Boshaft a iesit din turn, venind ca un caine turbat inspre noi. In momentul cand i-am infipt sabia in inima, am vazut doua imagini: Adevaratul Boshaft lesinat sus, in turn, si pe noi doi reinviati in timpul Evenimentului. Asta s-a intamplat. Asta a fost. Acum nici eu nu mai stiu ce sa mai cred!
. Nick ramase incremenit. Nu cumva asta insemna ca ei erau paladinii care trebuiau sa distruga tot raul din lume? Posibil? Nick nu mai gandea clar. O parte din el vroia asta dar cealalta zicea: "Parca noi trebuia sa furam cristalul si sa-l vindem!" Lucrul care a intrerupt tacerea a fost un......