vineri, 4 septembrie 2009

Aventurile lui John, forta sufletului partea 5

…le iese in cale Boshaft (cel adevarat, desigur) care le spuse printe dinti:
-Viziunea ta se va adeveri! Ha, ha! Vei muri, caine! Eu voi fi de fata cand se va intampla! Paladini nenorociti, stati numai sa reinviati, ca dup-aia, vai de voi!
Apoi Boshaft disparu intr-un nor de fum. Cum adica “viziunea se va adeveri”? Adica John il mintise pe Nick? Oare aveau intradevar sa moara? John mort? Imposibil! Doar John este si va fi cel mai mare razboinic! Gandurile, intrebarile si raspunsurile, toate se roteau agitate prin mintea lui Nick. Acesta derutat il intreba pe John:
-Spune-mi tot ce ai vazut! Sincer! Ce a vrut sa zica Boshaft?
-Te-am mintit Nick! Imi pare rau, dar nu trebuia sa stii! In viziune, dup ace am fost readusi la viata de catre cristal, cu toate ca eram mult mai puternici, Boshaft vorbea ceva despre o arma secreta… o vraja… ceva cu un luptator… peste masura noastra… mai puternic… invincibil chiar!
-Prostii! zise Nick. Numai prostii, nu exista asa ceva, invincibil!
-Pai stii ca noi suntem invincibili! De ce nu? riposta John
-Adevarat…
-Mai mult nu stiu, atata tot!
Aici incheiara discutia, nu mai avea rost sa mai vorbeasca. Si-au continuat drumul. Turnul striga si scartaia, fiind din ce in ce mai infricosator. Cristalul statea sa explodeze. Deodata Boshaft isi scoase capul ascutit si imbatrinit cu ochii albi pe balcon.
-Asadar ati venit, sa va simtiti ca acasa! Urcati repede, Evenimentul e pe cale sa inceapa! Zi, John, i-ai spus tanarului despre Halteis? Striga Boshaft
-Cine? A spus “Halteis”? Acel Hhh… aall… te te… is…? A spus mai inspaimantat ca niciodata Nick
-Exact! Aproba foarte grav John
Sa va spun cine este Halteis. Este o poveste din aceea de “Stapanul Inelelor”, clasica. A fost…

Niciun comentariu: